Finnjoy

Opi kieliä ja kulttuuritietoutta
hauskasti ja tehokkaasti.

Finnjoy tarjoaa suomalaisille kielten ja kulttuurien opetusta sekä ulkomailta Suomeen muuttaville suomen kielen ja kulttuurin opetusta. Tällä hetkellä olemme keskittyneet tilauskursseihin, joten kerro millaista apua kaipaat, niin palaamme asiaan mahdollisimman pikaisesti.

Suomen kursseilla tavoitteenamme on saada sinut tuntemaan olosi kotoisaksi tarjoamalla opetusta, joka vastaa tarpeisiisi. Suomen kurssit ovat syntyneet halusta osoittaa, että kuka vaan voi oppia suomea. Siksi opetuksessa oppilaat puhuvat suomea alusta alkaen, kukin oppilas saa keskittyä itselleen tarpeellisiin ilmaisuihin, ja kurssien aikana käydään harjoittelemassa myös luokan ulkopuolella todellisissa kielenkäyttötilanteissa.

Kerää siis yhteen ryhmä tuttuja tai työkavereita ja pyydä tarjous teidän tarpeisiinne soveltuvasta kielikurssista tai tiedustele yksityisopetusta.

Palvelumme

Otamme kaikki ehdotukset avoimin mielin vastaan. Jos et löytänyt yllä olevasta luettelosta haluamaasi vaihtoehtoa, kerro meille toiveistasi ja tarpeistasi, niin yritämme löytää tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Palvelujen kuvaus

Suomen kurssit

Opetus keskittyy suomen käyttämiseen alusta alkaen. Tunneilla tärkeässä roolissa ovat harjoitukset, joissa puhutaan kuten todellisissa asiointitilanteissa. Kotitehtävillä on myös suuri merkitys, koska kielen oppimisen kannalta toisto on tärkeää. Oppilaita kehotetaan hankkimaan joku suomea hyvin osaava tuttava tukihenkilöksi, joka saa myös ohjeita siitä, miten auttaa oppilasta harjoittelemaan suomea. Tasaisin väliajoin tunti pidetään luokan ulkopuolella, niin että oppilaat saavat tilaisuuden harjoitella kielen käyttöä todellisissa viestintätilanteissa.

Kulttuurikoulutus

Kaikissa kulttuureissa ihmisillä on toimintatapoja, arvoja, asenteita ja odotuksia, joita pidetään niin itsestään selvinä, ettei niitä enää huomata. Nämä oletukset kuitenkin vaihtelevat eri kulttuureissa ja epätietoisuus tietyn kulttuurin toimintatavoista voi johtaa ikäviin väärinkäsityksiin. Kulttuuritietouteen liittyvä koulutus antaa osallistujille käsityksen suomalaisesta yhteiskunnasta ja suomalaisille tyypillisistä odotuksista, minkä ansiosta Suomeen muuttavien on helpompi solmia suhteita suomalaisiin ja toimia suomalaisten kanssa, niin työ- kuin yksityiselämässä.

Kulttuurikonsultointi

Jos teistä tuntuu, että yhteistyönne ulkomaalaisen tahon kanssa ei toimi niin hyvin kuin toivoisitte, voimme auttaa teitä arvioimaan onko kyse kulttuurieroista ja selvittää, miten yhteisymmärrystä voi edistää jatkossa. Kokemus on osoittanut, että vaikka suomalaisten vieraiden kielten taito on periaatteessa erittäin hyvä, saattaa viestinnässä silti olla suomen käytöstä kopioituja piirteitä, jotka välittyvät toisen kulttuurin edustajille toisin kuin puhuja tarkoitti. Siksi esimerkiksi kielenkäytön hiominen osoittautuu usein hyväksi tavaksi parantaa yhteistyötä.

Perisuomalainen kokemus -tapahtumat

Haluaisitteko kokeilla savusaunaa tai avantouintia, tai viettää päivän metsässä tutustuen suomalaisiin tarinoihin ja perinteisiin peleihin ja kruunata kokonaisuuden herkullisella aterialla? Kertokaa meille millaisen perisuomalaisen kokemuksen haluaisitte tarjota ulkomaalaisille työntekijöillenne tai yhteistyökumppaneillenne.

Kielitarkistus (suomi ja englanti)

Oletko valmistautumassa suulliseen esitykseen ja toivoisit, että joku tarkistaisi puheessa ja kalvoissa käytetyn kielen? Ota yhteys, niin autamme sinua onnistumaan.

Aktivoi ja kehitä englannin kielen taitoasi

Kurssit keskittyvät joko yleiseen kielitaidon parantamiseen tai sitten tietyssä yhteydessä tarvitun kielitaidon kehittämiseen. Tarjoamme tilauksesta kursseja, jotka keskittyvät esimerkiksi asiakaspalveluun, sähköpostiviestintään, argumentaatioon tai suulliseen esittämiseen.

Kurssiaikataulu

Tällä hetkellä keskitymme tilauskursseihin. Kerää siis yhteen ryhmä ja pyydä tarjous tai tiedustele yksityisopetusta.

Ensisijaisesta opettajasta

Olen opiskellut kieliä ja kirjallisuutta. Työskentelin noin 10 vuotta projektipäällikkönä käännöstoimistossa, jossa johdin monikielisiä ohjelmistojen lokalisointiin liittyviä projekteja. Viimeiset kymmenkunta vuotta olen työskennellyt yliopistolla tutkijana ja luennoitsijana. Kulttuuritietouden opettelu alkoi kohdallani jo lukiolaisena, kun sain ainutlaatuisen tilaisuuden jakaa kaksi vuotta elämästäni 78 kansallisuutta edustavan ihanan ihmisen kanssa kansainvälisessä Lester B. Pearson United World College -koulussa Kanadassa. Olen todennut, että nautin opettamisesta ja olen kiinnostunut opetusmenetelmien kehittämisestä etenkin vaikeaksi koettujen taitojen kohdalla. Olen ryhtynyt opettamaan suomea, koska minua turhauttaa se, että suomen kieli koetaan niin vaikeaksi oppia. Uskon, että vaikeudet voi voittaa opetusmenetelmiä kehittämällä, ja tämä on Finnjoyn kantava ajatus.

Olen työskennellyt vieraiden kielten pedagogiikan opettajana, joten kielten opetukseen liittyvä teoreettinen tausta on minulle tuttua. Opetuksessa yhdistelen eri menetelmien parhaita puolia kulloinkin parhaiten toimivaksi kokonaisuudeksi. Keskeinen päämäärä on auttaa oppilaita käyttämään kieltä aktiivisesti alusta lähtien ja auttaa heitä parantamaan kielitaitoaan myös itsenäisesti. Toisto ja itsenäinen harjoittelu ovat tärkeitä minkä tahansa kielen opettelussa, ja harjoittelua ei valitettavasti kukaan voi tehdä sinun puolestasi. Kielen omaksuminen on pitkälti kiinni siitä, miten paljon harjoittelet, mutta omasta puolestani yritän jakaa työn mielekkäisiin kokonaisuuksiin ja ehdottaa hyviä tapoja harjoitella. Rakastan kieliä ja haluan tehdä kielten opettelusta hauskan kokemuksen vaikka se vähän vaivaa vaatiikin. Aina kun mahdollista, pyrin siirtämään opiskelun pois luokkahuoneesta ja tarjoamaan oppilaille mahdollisuuden harjoitella todellisissa kielenkäyttötilanteissa. Lisätietoja tutkimuksestani löytyy Helsingin yliopiston tutkimustietokannasta, ja osa julkaisuistani on luettavissa Research Gate -palvelussa.

Yhteystiedot

Voit ilmoittautua kursseille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen cslinleh[at]gmail.com. Kerro viestissäsi seuraavat asiat: oma nimesi ja laskutusosoite, mille kurssille haluat ilmoittautua, millaisia aiempia opintoja sinulla on kyseisessä kielessä ja mikä on äidinkielesi, mitä muita kieliä mahdollisesti osaat ja millä alalla toimit Suomessa. Lisäksi mainitse mahdollisista erityistarpeista.

Jos haluat kysyä mahdollisuudesta järjestää räätälöity kurssi tai tapahtuma, kerro tarpeistasi ja toiveistasi, niin palaamme asiaan pikimmiten.

Hyödyllisiä linkkejä